...forts

Och inte är det med en säng som går att hissa upp och ner beroende på vad man mest behöver golvytan till. Det blir bara arbetsamt och till slut orkar man ändå inte ställa något på den fria ytan, ifall att man skulle bli trött och behöva hissa ner sängen igen. Har man dessutom ett husdjur, vilket jag bestämt avråder till på så få kvadrat, lever den farligt med en hissbar säng.

Men faktum kvarstår - bor man litet - gäller det att lösa bristen på utrymme på bästa möjliga sätt. Skapa yta där det egentligen inte finns. Ledordet borde vara praktiskt. Men kan man använda ordet praktiskt i samma mening som 24 eller 34 kvm?

Man ska passa sig för att gå för långt i förvaringssystemsivern som lätt infinner sig. Det slutar bara med att livet blir bra mycket krångligare, vardagssysslorna tar längre tid att utföra och även system till för att underlätta kräver utrymme. När man kastat sina hemmakonstruktioner och gett upp idén om att skapa själv, är det frestande att ta till snabba färdiga masstillverkade lösningar.

Min erfarenhet är att de upptar mer av utrymmet än vad de gör tillgängliga. Och är de i plast och tyg är hållbarheten inte särskilt långvarig och de mister snabbt sin glans och blir gängliga. Dessutom är det ofta svårt att använda dem som de är tänkta.

Läs slutet av krönikan >>