...forts

Det är kanske inte alltid man hurrar över de stackars få kvadratmeter man har. Men det kan visa sig vara både kul och stimulerande att hitta kreativa lösningar när man väl upptäckt var de finns. För de finns ju, och roligt nog inte bara hos Ikea. Satsar man på material som trä och annat hårt blir det både snyggt, funktionellt och hållbart.

En liten lägenhet besitter också fördelar, gentemot en stor, som man kanske inte först tänker på. Det är till exempel ruskigt trevligt att ha sina vänner på middag ofta, men mindre roligt att alltid vara den som håller i destora festerna. Och det slipper man.

Som människa blir man dessutom bra mycket friare i både tanke och handling, om man inte behöver ta hänsyn till 120 kvm, plus vind, full av förfluten tid och senaste nyköpen. Överhuvudtaget kan man som trångbodd se fram emot ett roligare liv. Rastlösheten, som kommer sig av att man bara kan gå ett steg fram och två steg bak, leder till ett aktivt och utåtriktat liv - det kanske var så man tänkte när man började sälja ut allmännyttan?

Susanne Johansson

Susanne arbetar på tidningen CAP & Design som skribent och redaktionssekretare.

Läs fortsättning av krönikan >>

                                                           

.