Här nedan är lite olika tips och idéer för dig som vill känna dig lite rymligare i din lägenhet, kontor, villa, sommarstuga mm. Alla lösningar är bra och det finns inga stora begränsningar då fantasin för råda i detta med smarta compact living lösningar och påhittiga idéer för att få plats med mera av det vi samlat på oss under livets gång.


Uppfällbara, väggmonterade bord, stolar, sängar är perfekta för kompakta lägenheter, kontor.

Måla ett litet rum i ljusa färger. Då känns hela rummet större och luftigare. Undvik tapeter med stora, brokiga mönster i mörka färger.

Använd en bokhylla, ett skåp, vikskärmar eller skjutdörrar för att dela av rummet.

Köp möbler som enkelt kan tas fram och stuvas undan med eller utan hjul. Hopfällbara stolar, bord, pallar är perfekta för festen.

Små rum känns ännu mindre om de är skumma. Satsa på bra belysning. Uppåtvända golvlampor eller väggfasta lampor gör att ljuset reflekteras i taket. Rummet känns ljusare, utan att belysningen blir obehagligt stark.

Skruva upp en rad med krokar under köksskåpen, då fixar du plats för ölsejdlar.


Lådsocklar i köket är också en bra lösning.

Dörrar tar stor plats i små rum eftersom de kräver fri yta för att kunna stängas och öppnas. Behöver du inte dörren, haka av den. Behåll ytterdörren!

Sätt upp en längsgående hylla runt hela rummet, strax under taket. Om hyllan sitter högt upp har du ändå väggyta för att möblera och hänga tavlor.

Krokar kan man aldrig få för många av. Krokar på insidan av garderobsdörren ger plats för skärp, slipsar, kavajer etc. En krok på insidan av sovrumsdörren ger plats för morgonrocken. Krokar på insidan av skafferiet får härbärgera kökshandduken och ficklampan.

Sälj hunden eller katten om du har husdjur. Man brukar kunna hitta silverfiskar i badrummet. Bra husdjur som kräver minimal skötsel.

Blommor och annat grönt hängs med fördel i amplar.


Lådsockel med förvaringsutrymme under sängen/madrassen.

Vi är mycket tacksamma för flera bra tips och tricks som kan passar våra unika lösningar och produkter för att självhjälp.